Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

vineri, 2 decembrie 2011

Tutorial caseta bijuterii in stil steampunk - Thesaurus

Dupa succesul avut cu cealalta caseta de bijuterii in stil steampunk m-am hotarat sa mai confectionez una, insa diferita de prima, folosind de data asta fimo si piese minuscule provenite de la ceasurile de mana mecanice. Aceasta este cutia iar mai jos puteti urmari modul de confectionare a ei: 


Materiale necesare:


- ceas desteptator nefunctional (model vechi, metalic)
- placaj
- piese provenite de la ceasuri de mana mecanice (rotite dintate, axuri, placute, aratatoare, suruburi etc.)
- fimo
- vopsea acrilica neagra, alba si auriu metalizat
- patina invechire
- lac incolor pe baza de apa
- bucatele de piele naturala neagra
- adeziv universal si adeziv pentru lemn

Mod de lucru:

Incepem prin a pregati fimo-ul pentru modelare. Putem sa il conditionam in maini, framantandu-l sau sa grabim procesul prin incalzirea lui usoara cu un foen. Cand este suficient de maleabil il trecem prin masina de paste. Avem grija sa scoatem fasii suficient de lunhi cat sa cuprinda baza cutiei. Vom lasa marginile fasiei fimo asa franjurate cum ies din masina de paste.


Fasia de fimo de la baza cutiei nu trebuie sa depaseasca 2cm latime. Daca nu iese latimea dorita din prima mai trecem o data fimo-ul prin masina pana reusim. Incepem sa infasuram fasia de fimo pe baza cutiei, apasand usor cu buricele degetelor (nu vom folosi adeziv). Observati ca fasia de fimo este subtire (numarul 4 la masina mea de paste). La imbinare vom apasa si nivela fimo-ul astfel incat sa nu se cunoasca locul imbinarii.


Pentru partea de sus a cutiei vom pregati o noua fasie de fimo, putin mai ingusta decat prima (1.5cm). Vom proceda la fel pentru a lipi fasia pe partea de sus a cutiei, apasand usor si uniform. Apoi avem nevoie de o fasie de fimo mai lata (3-4cm), care sa acopere partea din mijloc a cutiei. Marginile fasiei din mijloc vor acoperi partial marginile primelor doua fasii atasate. Avem grija ca atunci cand apasam fimo-ul sa pastram intacte franjurile fasiilor de fimo deoarece dau un efect super.


Separat pregatim capacul viitoarei casete de bijuterii. Avem nevoie de un cerc decupat din placaj. Diametrul acestui cerc trebuie sa fie potrivit cu diametrul 'gurii' cutiei astfel incat pus deasupra cutiei sa nu depaseasca cu mult marginile acesteia, insa nici sa nu cada inauntru. In loc de maner al cutiei vom folosi clopoteii ceasului desteptator pe care ii vom prinde la mijlocul cercului de placaj cu ajutorul unui surub.


Incepem apoi sa acoperim capacul cu fimo, in strat cat mai subtire si uniform


Acum ca am acoperit toata cutia cu fimo e timpul sa o decoram. Folosim pentru aceasta minusculele piese provenite de la ceasurile de mana mecanice: rotite dintate, axuri, placute, aratatoare, suruburi etc. In mijlocul capacului fixam un mecanism de ceas intreg. Pentru fixarea acestor piese nu este necesar sa folosim adeziv, ci doar sa le presam cu grija in fimo, cu ajutorul degetelor si a unei scobitori.


Dupa ce am decorat capacul si partea din mijloc a corpului cutiei le vom pune la copt pentru 30 de  minute la temperatura de 110 grade Celsius (daca in loc de fimo folositi alt polimer respectati indicatiile de coacere de pe ambalaj).


Dupa coacere le lasam la racit. Intre timp pregatim fundul cutiei. Avem nevoie de rebuturi de piele naturala neagra. Decupam doua cercuri de piele potrivite fundului cutiei. Fundul cutiei este o parte componenta a ceasului desteptator, respectiv partea din spate, pe unde ies butonasele pentru reglare.


Cercurile decupate trebuie sa se potriveasca fundului cutiei (interior si exterior). Le vom lipi de o parte si de alta a fundului de metal, folosind un adeziv universal (Picatura, de ex.). In acest fel se acopera gaurile existente in fundul metalic si se da un aspect placut interiorului cutiei dar si dedesubtului, care poate fi decorat (se va vedea mai tarziu)


Intre timp, daca s-a racit corpul cutiei, putem incepe sa vopsim interiorul. Vom folosi vopsea acrilica auriu metalizat intinsa direct pe metal, fara strat de grund, pentru a da interiorului un aspect auriu antichizat


Lasam sa se usuce corpul cutiei si intre timp lucram la capac. Dorim sa vopsim manerul cutiei (clopoteii ceasului desteptator) cu auriu stralucutor. Pentru a obtine aceasta culoare este necesar sa intindem mai intai un strat de vopsea acrilica alba. Dupa ce se usuca vopseaua alba aplicam vopseaua auriu metalizat.


In timp ce se usuca vopseaua alba revenim la corpul cutiei si dam cu un strat de lac protector in interior, peste vopseaua uscata. Lasam sa se usuce primul strat (sau grabim uscarea cu un foen) si mai aplicam un strat de lac (lac pe baza de apa)


Lasam la uscat. Intre timp revenim la decorarea capacului cutiei. Avem nevoie de inca un cerc din placaj, cu diametrul mai mic decat primul. Acest cerc trebuie sa intre in cutie, astfel incat capacul sa fie fix si sa nu alunece. Lipim acest al doilea cerc cu un adeziv special pentru lemn (Moment e foarte bun si dupa uscare devine transparent).


Dupa ce s-a fixat acest al doilea cerc de placaj (10-15 minute) il vom vopsi cu vopsea acrilica neagra, apoi il vom da cu doua straturi de lac pe baza de apa pentru protectie.


Asteptam sa se usuce vopseaua si lacul si continuam decorarea capacului. Peste auriul metalizat al manerului aplicam patina de invechire "antique gold" de la Pentart.


Apoi folosim aceeasi vopsea acrilica auriu metalizat pentru a picta un model pe marginea capacului


Revenim la corpul cutiei. Pe fasiile de fimo nedecorate cu piese metalice vom folosi pudra metalica glitter bronz Fimo. Pentru a aplica pudra avem nevoie de o pensula moale. Dupa aplicare introducem corpul cutiei la copt - 15 minute la 110 grade celsius - pentru a fixa pudra..


Dupa racire aplicam un strat de lac protector pe baza de apa pe toata suprafata acoperita cu fimo si vopsea. Dupa uscare aplicam inca un strat de lac.


Apoi fixam fundul cutiei cu adeziv universal (Picatura e ok) si il decoram cu vopsea acrilica auriu metalizat.


La urma mai decoram cu aceeasi vopsea si fundul capacului:


Gata! Cutia este gata sa primeasca si sa adaposteasca micile voastre comori si suveniruri:



Caseta de bijuterii poate fi cumparata aici.

13 comentarii:

Camelia Handmade spunea...

Foarte interesant! Imi plac mult detaliile cutiei... :)

AmyCrafts spunea...

N-am mai vazut asa ceva! Parca-i un obiect de design ce apartine regelui Ferdinand.
Asta da provocare! Unii dintre noi invatam ceva nou. Multumesc!

FB Ronnie spunea...

Multumesc, fetelor. Sper sa va fie de folos.

Lucia BlueFlower spunea...

Am ramas fara cuvinte!
Adica, imi place atat de mult, ca nici nu stiu cum sa o spun! :))
Esti grozava! Felicitari!

Octavian Vita spunea...

N-am mai vazut asa ceva. Este superb.

LaVeeBijoux spunea...

wow, e superba, felicitari!

FB Ronnie spunea...

Multumesc frumos.

Ana-Maria spunea...

Buna:D imi plac foarte mult lucrurile facute de tine pentru ca sunt interesante foarte frumos lucrate si cel mai important,pentru ca sunt inedite. Mi-ar placea sa facem un schinb de link. Blogul meu este http://petedeculoare.wordpress.com/ . Cand te hotarasti, lasa-mi te rog un mesaj pe blog sau pe mail locciolla@yahoo.com . Pana atunci sa ai multa inspiratie si spor pentru cat mai multe lucruri handmade geniale.

valentin & daniela spunea...

wow, m-am uitat mult la caseta ta de bijuterii...
imi place mult, foarte draguta. mult succes, creezi lucruri minunate!

FB Ronnie spunea...

Multumesc pentru aprecieri.

Stefan spunea...

Acum vedem si cum a fost realizata, super. Vroiam sa va multumim pentu ea, sotiei ii place foarte mult fiind o bijuterie in sine. Ne pare rau ca nu v-am multumimt mai devreme dar abia acum am mai intrat pe site sa vad ce noutati aveti. Numai bine

FB Ronnie spunea...

Multumesc frumos, Stefan. Ma bucur sa aflu ca surpriza a fost placuta.

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.