Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

luni, 3 septembrie 2012

Tutorial - Steampunk Jewelry Box - Harmony

Bine v-am regasit!

A trecut ceva vreme de cand nu am mai postat. Tocmai de aceea astazi va invit sa vedeti ultima mea creatie steampunk - Cutia de bijuterii Harmony (clic pe foto pentru a mari):


Iar mai jos aveti procesul de fabricatie:

Am pornit de la un vechi ceas desteptator defect. I-am scos mecanismul (din care am recuperat rotitele dintate pentru proiecte steampunk viitoare) si i-am demontat clopoteii si piciorusele. Deoarece avea o culoare numai buna pentru steampunk nu l-am vopsit, doar l-am curatat bine si lustruit. Are cateva pete mai decolorate sau ruginite, dar asta face parte din farmecul stilului steampunk, asa ca le-am lasat in pace asa cum erau.


Am hotarat sa captusesc interiorul cutiutei cu piele ecologica alba. Pentru inceput am decupat doua cercuri de dimensiunea fundului cutiei:


Fundul cutiei este de fapt capacul din spate al desteptatorului si are acele gauri deoarece acolo erau butoanele de reglare ale ceasului. Cele doua cercuri de piele sunt menite astfel sa acopere acele gauri, dar si sa dea un aspect mai frumos interiorului si fundului cutiei.

 

Am lipit aceste cercuri cu ajutorul adezivului universal hobby de la bison, un adeziv de care sunt foarte multumita. Am presat pentru o lipire mai buna apoi am lasat la uscat.


Separat am pregatit o noua fasie de piele ecologica care sa acopere interiorul cutiei.


De data aceasta, pentru a lipi fasia pe interior am folosit un adeziv UHU, mai rapid decat celalalt adeziv. Intrucat partea asta e destul de dificila, am avut nevoie de un adeziv super ok, rapid si puternic. As fi folosit chiar super glue, dar am vrut sa vad cum merge cu UHU si s-a comportat exemplar.


Am lipit mai intai doar partea de sus a fasiei, imediat sub buza cutiei si mijlocul iar pentru partea de jos a trebuit sa crestez pielea deoarece fundul cutiei este mai larg. Am crestat asadar la 1 cm pe toata lungimea fasiei de piele.


Apoi am lipit fiecare franjure separat:


Pentru exteriorul cutiei am pregatit u bucata de dantela acrilica neagra. Am ars cu o bricheta capetele dantelei pentru a preveni destramarea.


Apoi am folosit adeziv pentru a o fixa pe cutie. Adezivul UHU a fost ok si pentru operatiunea asta deoarece la uscare ramane transparent. Daca as fi folosit adeziv de tip super glue acesta s-ar fi albit la uscare si ar fi stricat totul. Deci, atentie!


Apoi am inceput decorarea cutiei. In partea din fata am lipit un medalion fliligran cuprat si o camee cu cristale rosii pe margini. Apoi am dat doua gauri cu Dremmel-ul pentru a prinde niste charmuri: lacat si cheita.


Charmurile le-am prins cu ajutorul unor ace cu cap, din cele folosite la margele

 

Am folosit si cateva rotite dintate pentru a decora lateralele cutiei, cate cinci pe fiecare parte. Le-am lipit cu acelasi UHU.

 

Separat am pregatit capacul cutiei. Acesta este un cerc din sticla, de fapt este chiar sticla de la ceasul desteptator. 


Am decupat doua fasii de piele naturala subtire pentru a le folosi ca balama si ca inchizatoare a cutiei. Le-am pus in doua si le-am lipit cu UHU, adeziv care ramane flexibil dupa uscare. Am presat bine pielea si am lasat capacul la uscat. Deoarece sticla provine chiar de la ceasul desteptator demontat, marginile acesteia erau bine finisate, facute astfel incat sa fie imposibil sa te tai in ele. Totusi, fiind sticla, am avut mare grija sa nu o ciobesc sau sa crape la manipulare.

 

Dupa ce s-a uscat adezivul am prins capacul pe cutie, cu ajutorul a doua suruburi cu piulite. In acest fel balamaua improvizata este bine fixata dar si suficient de mobila.


Intre timp am fixat cu adeziv si fundul cutiei:


Pentru inchizatoarea capacului am folosit un element de prindere a pandantivului, pe care l-am transformat intr-o agatatoare potrivita. Am cusut acest element pe bucata de piele din fata a capacului. De cealalta parte am facut un carlig cu ajutorul unui ac cu cap.


Pentru decorarea capacului am folosit un contur negru pentru vitralii. Am folosit ca model un cadran de ceas cu cifre romane si inflorituri, foarte potrivit pentru stilul steampunk.

 
 

Am lasat 12 ore la uscat, conform indicatiilor si gata. Avand in vedere ca e prima data cand folosesc contur, am impresia ca am pus prea mult si s-a ingrosat, dar asta e. Data viitoare voi avea mai multa grija. Et voila, cutiuta de bijuterii si suveniruri mici este gata:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.