Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

vineri, 9 noiembrie 2012

Experienta noastra din Austria - Targ si Vacanta - 1

Bine v-am regasit, dragii mei.

Dupa cum v-am promis, revin astazi cu povestea despre experienta noastra din Austria. Voi imparti aceasta relatare in doua parti: Targul si Vacanta, deoarece asa am perceput-o chiar noi: mama (ZumiElla), Stefan (Camell WireWorks) si cu mine (FB Ronnie). A fost o experienta frumoasa pe de o parte, dar si oarecum trista, pe de alta parte. Dar sa las povestea sa se depene...

Astazi va voi povesti despre Targ.

Povestea targului incepe asa: Dupa cateva participari la targuri din Romania, unele de succes, altele mai putin, ne-am hotarat sa ne incercam norocul la un targ de handmade din afara tarii. Am cautat targuri in Ungaria sau Austria, fiind tarile cele mai apropiate de noi, de Arad. Eram curiosi sa vedem ce inseamna handmade in alta parte, sa vedem cu ce se prezinta artistii straini, sa vedem cat de interesat este publicul de artizanat si, nu in ultimul rand, sa vedem cum merge afacerea "dincolo". Asta a fost ideea de la care am pornit.

Asa ca am inceput sa googalesc. Prima dificultate de care m-am lovit a fost limba. Din pacate, putine site-uri (mai ales cele unguresti) au varianta de limba engleza. OK. Dupa multe ore petrecute online, dupa Google Translate si mai stiu eu ce alte dictionare online folosite, am inceput sa gasesc ceea ce ma interesa. O a doua dificultate de care m-am lovit a fost timpul. Cautarea asta a avut loc candva in Aprilie anul acesta. Dupa experientele noastre cu targurile romanesti nu ne asteptam ca organizarea unui targ sa se faca cu luni de zile inainte ca targul sa aiba efectiv loc. Asta a fost o surpriza. Ne propusesem sa incercam un targ de vara, insa aproape toate pe care le-am gasit erau deja ocupate in totalitate. Din cate am inteles, pentru a prinde un targ din primavara-vara trebuie sa te inscrii din toamna. Asa ca nu prea am avut din ce alege.

In sfarsit, am reusit sa ne inscriem la un targ din Graz, Austria, care avea loc in Octombrie, intr-o sambata. Am fost fericiti ca am reusit sa prindem loc si, nestiind la ce sa ne asteptam, eram multumiti ca avem ocazia sa participam. Targul urma sa aiba loc intr-un spatiu expozitional situat la 2 km de centrul orasului Graz, al doilea oras ca marime din Austria. Cladirea in care se tinea targul era o fosta fabrica de sapun, transformata in spatiu expozitional si pentru conferinte si alte evenimente.

Sursa: Seifenfabrik
Am luat legatura cu organizatoarea targului, care a fost super ok, foarte primitoare, foarte entuziasta si foarte bine organizata. Ne-a trimis toate informatiile de care aveam nevoie, a tradus contractul in engleza, si ne-a facut sa ne simtim "de-ai casei". A creat un blog special pentru acest eveniment, blog unde a postat informatii despre targ, despre locatie, a prezentat lista participantilor si interviuri cu participantii.

Taxa a fost de 90 Euro/participant, insa fiecare a primit cat spatiu si-a dorit. Noi, spre exemplu, am avut doua mese de  2 metri lungime si 60 cm latime, plus spatiul pentru suportul de posete. Toata logistica a fost asigurata de catre organizatori. E mult 90 de euro, putin? Nu stiu. Avand in vedere ca noi am pornit de la ideea ca vrem sa vedem cum e un targ din afara tarii si ca ne asumam orice, fie el si castig si pierdere, am zis ca e OK. Plata am facut-o prin transfer bancar, prin luna Mai. Am semnat contract, am primit chitanta si eram "gata de bataie".

Vream sa subliniez ca organizarea a fost impecabila. Am primit dinainte o schema a spatiului expozitional, cu aranjarea meselor si distribuirea participantilor, mesele marcate cu numele, cai de acces, loc de parcare etc. Am stiut la ce ora trebuie sa fim acolo, cat timp avem la dispozitie pentru aranjarea produselor si la ce ora are loc deschiderea oficiala. Care deschidere oficiala s-a facut intr-un mod deosebit, cu un cuvant adresat participantilor si vizitatorilor de la inaltimea unei mici scene, cu muzica, cu anuntarea unei tombole ale carei incasari urmau sa fie donate in scop caritabil si cu multa multa caldura. 

O alta chestiune pe care doresc sa o subliniez este selectia participantilor. A fost cu adevarat un targ dedicat artizanilor, artistilor. Si a fost foarte variat in ceea ce priveste oferta. La targ au participat 65 de artisti: pictori, sculptori, creatori de bijuterii, designeri vestimentari etc. Fiecare s-a prezentat cu ce avea mai bun si fiecare era bine definit, in sensul ca nu vedeai doua mese la fel, nici ca aranjare, dar nici ca produse. Si toate produsele se vedea ca erau lucrate cu atentie, cu pasiune, cu drag. Nu am vazut nici o chinezarie, nici un kitsch, nici o copie dupa modele "de firma". Totul era autentic si original.

Din punctele acesta de vedere (organizarea si selectia participantilor), a fost cel mai OK targ la care am participat pana acum.

Insa, si aici vine partea mai trista a experientei noastre, din pacate, vizitatori au fost in numar foarte mic. Ne asteptam la cu totul altceva. De fapt, nu stiu la ce ne asteptam. Ca nu pot sa zic ca ne-am facut planuri marete de castig. Insa ne-am fi dorit sa fie mult mai multi vizitatori ai targului. Nu stiu care a fost cauza. Sa fi fost vremea? Chiar in weekendul in care a avut loc targul s-a stricat vremea in Austria, a trecut de la toamna blanda si calduta la viscol si ploi si frig. Sa fi fost lipsa interesului fata de astfel de evenimente? De asta ne lovim mereu la targurile din Romania. Sa fi fost locatia? E drept ca targul nu a avut loc intr-un spatiu comercial, unde oamenii vin sa isi faca cumparaturi si se opresc, eventual, si la standul tau, ci intr-un spatiu dedicat evenimentelor culturale. Poate sa fi fost o combinatie a mai multor factori. In fine, ideea e ca nu au fost prea multi vizitatori si, evident, nu prea au fost vanzari. La modul general, adica toti participantii s-au plans de lipsa vanzarilor. 

Va spun drept ca nu ne-am scos cheltuielile, deci din punctul asta de vedere am fost pe minus. Dar am hotarat ca totusi a meritat si ne-am decis sa o tratam ca pe o experienta frumoasa, o mini vacanta, un cityscape. Am facut o plimbare de 700 de kilimetri, am petrecut un weekend in Austria, ne-am plimbat, am cunoscut cativa artisti, am facut niste poze si ne-am intors. Si am ramas cu o amintire frumoasa.

Pentru cei care isi doresc si ei sa incerce o iesire la un targ din afara, un sfat: nu lasati experienta noastra sa va stea in cale. Da, am pierdut niste bani, dar asta nu inseamna ca toate targurile trebuie sa fie asa. Din cate am inteles de la alti participanti cu care am povestit, ei participa la targuri mai ales in Viena, la targuri bine cunoscute si cu traditie (acesta unde am fost noi era la prima editie). In plus, la aceste evenimente poti sa iti creezi relatii si conexiuni care sa te ajute pentru o viitoare incercare de participare. Daca vreti sa incercati si voi sa fiti atenti la locatie, la accesibilitate, la pret, la participanti. Si, mai ales, sa incepeti sa cautati din timp pentru a prinde cele mai bune targuri.

Va las in continuare cu niste poze de la targ: (imi cer scuze, calitatea fotografiilor lasa mult de dorit)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pe data viitoare va voi povesti si despre partea de "Vacanta" a experientei noastre din Austria.

4 comentarii:

Enchainted spunea...

Interesantă experiență, curajoșilor! Vă doresc mult succes la următoarele încercări!

FB Ronnie spunea...

Multumim, Ioana.

violeta spunea...

Buna seara,
Ma numesc Violeta si v-am gasit din intamplare sau poate nu....sunt si eu unul dintre artistii hand made din aceasta tara. Citind articolul dvs. am inteles cat de mult seamana experientele noastre in ceea ce priveste targurile din Romania. Va marturisesc ca mi-as dori din inima - de fapt cred ca a devenit telul meu - sa particip la targul de Craciun din Vienna. Ma gandeam ca poate doriti si dvs, sa particpati si poate stiti mai multe informatii in acest sens.
Eu am petrecut doua vacante de vis in Austria si in zonele in care eu am fost ,hand made-ul e la mare cinste.Personal cred ca la ei acest domeniu este foarte dezvoltat - am vazut foarte multe magazine cu obecte si cosmetice hand made ,acestea fiind o afacere de familie - superb.....
Eu realizez cosmetice din ingrediente naturale si mi-as dori sa luam legatura intr-un fel,bineinteles daca si dvs. doriti.

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.