Recomandari

 • Love's Locked Secrets

  Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

 • Steampunk Attitude

  Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

 • Golden Summer of Egypt

  Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

 • Time of the Lizard

  Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

 • Time Voyager

  Bratara cu ceas in stil steampunk.

 • Alchemy

  Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

 • Broken Wings

  Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 27 ianuarie 2011

Seria Tribute to China - 1 - Xuánwu

China a devenit a doua economie mondiala dupa SUA. Aceasta a fost stirea de saptamanam asta, stire care mi-a amintit ca iubesc mancarea chinezeasca, filmele lor cu luptatori zburatori precum si cultura plina de culoare si de mister vazuta in imaginile de la televizor sau de pe Internet. 

Si cum prin cutiutele mele cu margelute si materiale de bijuterit se gaseau de mai multa vreme cateva elemente potrivite pentru asta, am confectionat o miniserie de coliere pe care am intitulat-o "Tribute to China" din care fac parte trei piese: Xuánwu, Yan Se si .

Astazi va prezint colierul Xuánwu ("Luptatorul intunecat" sau "Luptatorul negru")

In cosmologia antica a chinezilor Xuánwu reprezinta una dintre creaturile asociate cu punctele cardinale. Xuánwu este o creatura mitica, un hibrid intre sarpe si broasca testoasa (animal cu capul si coada de sarpe si corpul de testoasa). Este indicatorul nordului, asociat cu iarna si cu pamantul.

Conform unei legende chinezesti lumea s-a format in impreunarea mitica dintre sarpe si testoasa, sarpele simbolizand schimbarea si miscarea iar testoasa stabilitatea si permanenta.


 


Colierul este realizat din broscute testoase din jad, elemente antichizate, monede feng shui chinezesti, piele, lant antichizat si margele de lemn.

Celelalte piese ale colectiei Tribute to China: colierul Yan Se si colierul Mù.

Pret colier: 30 lei. Pret serie: 50 lei.

2 comentarii:

ZumiElla spunea...

frumos !
stiu ca nu ai timp cat ti-ai dori dar eu astept zilnic sa vad noutati, creatii, frumuseti !

FB Ronnie spunea...

Mai am noutati, deja fotografiate, dar in ultima vreme nu am apucat sa le urc pe blog.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.