Recomandari

 • Love's Locked Secrets

  Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

 • Steampunk Attitude

  Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

 • Golden Summer of Egypt

  Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

 • Time of the Lizard

  Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

 • Time Voyager

  Bratara cu ceas in stil steampunk.

 • Alchemy

  Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

 • Broken Wings

  Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Seria Tribute to China - 3 - Yan Se

Din seria Tribute to China astazi va prezint colierul Yan Se.

Yan Se = Culori. In cultura chineza culorile sunt considerate favorabile sau nefavorabile, in functie de zodie, de anul curent si tinandu-se seama de multe alte elemente sau traditii. Culorile standard sunt : negru, rosu, albastru-verde, alb si galben. In mod traditional aceste culori corespund celor cinci elemente primordiale: Metalul, Apa, Pamantul, Focul si Lemnul. 

Negrul - corespunzator Apei -  este o culoare neutra. Chinezii din antichitate considerau negrul ca fiind culoarea divina si o onorau mai presus de celelalte culori.

Rosul - corespunzator Focului - simbolizeaza bucuria si norocul. Aceasta culoare este folosita cel mai adesea in sarbatori si impanzeste totul in ziua de an nou chinezesc.

Albastrul-Verde - corespunzator Lemnului - reprezinta natura, renasterea si simbolizeaza adesea primavara. Aceasta culoare implica vitalitate si vigoare. Separate, cele doua culori au intelesuri diferite. Verdele este asociat cu sanatatea, prosperitatea si armonia. Albastrul (si albastrul inchis) simbolizeaza nemurirea.

Albul - corespunzator Metalului - reprezinta de fapt aurul si simbolizeaza lumina, puritatea, implinirea. Albul poate fi inlocuit de argintiu.

Galbenul - corespunzator Pamantului - este considerata culoarea cea mai frumoasa. Inseamna noroc, neutralitate, pace. Galbenul este culoare regala, adeseori folosita in timpul Imperiului chinez. Aceasta culoare simbolizeaza eliberarea de grijile lumesti.

 

Colierul este confectionat din margele de lemn de diferite marimi si forme, snur negru cerat, banut feng shui, piele, floare metalica antichizata.

Urmariti un filmulet despre culori: Yan Se

Celelalte piese ale colectiei Tribute to China: colierul Xuánwu si colierul Mù.

Pret colier: 30 lei. Pret serie: 50 lei.

2 comentarii:

ZumiElla spunea...

Frumos si acest colier.
De fapt toata seria e minunata.

FB Ronnie spunea...

Multumesc.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.