Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 9 februarie 2012

Altered Art sau Arta de a transforma ordinarul in extraordinar

De cand ma stiu am fost atrasa de obiecte cu aspect invechit ce parca imi sopteau povesti din vremuri trecute. Am admirat gramofoanele, ramele foto si fotografiile vechi, tacamurile din argint invechit, aparatele de radio sau telefoanele de la inceputuri, vestimentatia, mobilierul...tot ceea ce purta amprenta timpului si avea aerul acela de...nu stiu cum sa il numesc. Vintage? Belle Epoque? Ma rog, oricum l-as numi, aerul acesta este plin de miresme demult trecute, plin de forme si culori, plin de amintiri si de emotii...

In cautarile mele prin lungul si prin latul internetului am intalnit adesea fotografii ale unor obiecte minunate care se incadreaza in cele spuse mai sus. Dar am intalnit si o forma speciala de creativitate, de arta, numita in limba engleza "altered art". As traduce aceasta denumire prin 'arta metamorfozata' sau 'arta transformata', dar termenii in limba romana sunt limitativi. Prefer in acest sens sa pastrez termenul din engleza si sa incerc sa descriu ce anume se intelege prin altered art. Obiectele 'altered art' au toate acel aer descris mai sus de aceea forma aceasta relativ noua de arta ma fascineaza si ma atrage.

Conform site-ului FragileIndustries, altered art este un termen destul de larg ce include mai multe genuri si stiluri de arta. Pe scurt, altered art este o forma de exprimare artistica ce consta intr-o serie de tehnici si combinatii de tehnici si materiale prin care se insufla o viata noua unor obiecte lumesti, utilitare, obisnuite, acestea fiind transformate in mod creativ fie in obiecte de decor fie in obiecte utile.

Altered art cuprinde o serie de subgenuri (uneori numite tehnici), cum ar fi:

Arta reciclata (recycled art)
Arta 'gasita' (found art)
Colaj (collage)
Decupaj (decoupage)
Decolaj (decollage)
Mediumuri-Mixte (mixed-media)

Exemple de Altered Art:


Pentru mine altered art inseamna o impacare cu amintirile dar si o proiectie in viitor a viselor si sperantelor, o reconstructie a romanticului din sufletul meu, o lupta menita sa pastreze intacta emotia traita la un anumit moment din viata. Am adunat sute de mici obiecte, de la bilete de cinema de acum zeci de ani, la servetele cu poezii scrise in graba pe un colt de masa, la ghinde si frunze culese in plimbarile prin parcuri etc. Si as dori sa folosesc aceste obiecte, sa le pun laolalta, sa nu le mai tin inchise prin cufere sau cutii, sa le vad si sa imi amintesc de toate acele momente minunate pe care le-am trait.

Am scris acest articol introductiv deoarece doresc sa deschid o noua serie de articole dedicate acestei forme speciale de creativitate. Sper, astfel, ca mai multi artisti handmade de la noi sa imbratiseze arta metamorozarii obiectelor obisnuite in obiecte extraordinare si sa popularizam aceasta forma de arta. Emotia si fascinatia pe care o traim privind aceste obiecte spune totul.

5 comentarii:

Dacian Moon spunea...

foarte interesant

FB Ronnie spunea...

Multumesc, Laura. Sambata va aparea partea a doua a seriei.

maria manufacture spunea...

cum nu pot sa intru si sa stau pe cdb ...se blocheaza pagina...am reusit fugar sa vad cele doua bratari ale tale sunt superbe....poate le pui si pe blog....pentru suflete pierdute ca noi...

FB Ronnie spunea...

Maria, toate produsele sunt in magazin, pe www.fbronnie.ro/shop

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.