Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 27 octombrie 2011

Imitatia materialelor decorative cu ajutorul lutului polimeric

Imitatia materialelor decorative cu ajutorul lutului polimeric*
Recenzie carte


Titlu
Faux Surfaces in Polymer Clay
- 30 Techniques & Projects that Imitate Precious Stones, Metals, Wood & More
Autor
Irene Semanchuk Dean
144 pagini color
Limba engleza
Cumpara aici: Amazon


O carte excelenta pentru artizanii care lucreaza cu lut polimeric, si observati ca am scris artizani, nu designeri de bijuterii, intrucat proiectele cuprinse in aceasta carte acopera o larga paleta de obiecte, de la felurite decoratiuni, la bijuterii dar si obiecte utile, folosite zi de zi.

Lucrarea se adreseaza in principal acelora deja obisnuiti sa lucreze cu lutul polimeric. Eu as zice ca nivelul e undeva de la mediu catre avansati. Asta nu inseamna ca incepatorii nu pot sa inteleaga proiectele sau tehnicile prezentate, totul depinzand de ambitia fiecaruia de a invata.

Cartea debuteaza cu o introducere in care ne sunt prezentate detalii despre tehnicile de baza in lucrul cu lutul polimeric, materiale auxiliare folosite precum si uneltele principale de care avem nevoie pentru a lucra corect cu polimerul.

Capitolul intai este dedicat pietrelor semipretioase. Studiindu-l vom invata sa cream combinatii de polimer care imita suprafetele a diferite pietre semipretioase: malachit, , lapis lazuli, ochi de tigru, turcoaz, opal si jad. Pentru fiecare din aceste materiale mai intai se realizeaza descrierea tehnicii de lucru, a materialelor si uneltelor de care este nevoie dupa care se arata o aplicatie practica sub forma de proiect. Astfel, vom putea confectiona cercei, un colier-pandantiv, decoratiuni pentru pereti, suporturi lumanari, manere pentru sertare sau chiar infrumuseta o trusa de machiaj.

Capitolul al doilea va prezinta tehnici de imitare a metalelor. Vom regasi informatii despre confectionarea suprafetelor imitatie de argint de Bali, bronz, otel (fier) cu urme de rugina si cupru cu patina. Proiectele cuprind obiecte de decor (inele pentru servetelele de masa, decoratiuni de atarnat pe pereti, ornamente pentru draperii) dar si obiecte utile (dopuri/stoppere pentru sticla cu vin, rame foto).

In Capitolul al treilea vom face cunostinta cu materialele naturale. Urmarind exemplele concise si modul de lucru cu polimerul vom putea confectiona nasturi ‘de os’, oua decorate cu ‘scoica abalone’, placuta ornamentala-protectoare a intrerupatoarelor ‘din pluta’, cutiuta de bijuterii ‘din sidef’, vas/tava decorativ ‘din piele’, cutiute ‘de lemn de artar rosu’. Evident, toate fiind imitatii ale materialelor de mai sus, imitatii insa savuroase si foarte bine realizate.

Capitolul al patrulea ne invita in lumea rocilor si mineralelor. La fel ca si in capitolul intai, proiectele prezentate ne vor ajuta sa confectionam obiecte ale caror suprafete imita pietre si minerale gasite in natura: cinabru, jasp, gresie, marmora, agat, piatra de rau. La fel de interesante sunt si proiectele propuse: suport carti, manere de tacamuri, ceas de perete, vas cu capac, decoratiuni atarnatoare si pandante.

Capitolul al cincilea schimba putin registrul. Aici nu mai e vorba despre materiale gasite in natura in forma bruta ci despre suprafete sau tehnici decorate de catre oameni. Astfel vom putea incerca sa construim un vas miniatural din ‘celadon’, set de cosmetice imbracat in ‘sticla decorativa multistrat’, pandantiv din ‘faianta’, brosa in ‘tehnica cloisonne’, lampa din ‘ceramica japoneza raku’, manere pentru cutitase ‘din fildes gravat’ si chiar o carte decorativa ‘emailata’.

Lucrarea lui Irene Semanchuk Dean se incheie cu o galerie de creatii extrem de sugestive ale unor artisti care lucreaza cu lutul polimeric. Lucrari inspirationale, pline de culoare, ale caror texturi aproape ca le simti – ce va vor lasa cu siguranta plin de admiratie.






* Lutul polimeric = Polymer clay. Tipuri: Fimo, Cernit, Sculpey, Kato etc. (pentru detalii: Tipuri de lut polimeric si Despre lutul polimeric)

1 comentarii:

Camelia Handmade spunea...

Pare extrem de interesanta cartea...

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.