Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

marți, 15 noiembrie 2011

Tutorial colier din piele - Feathered Serpent

Quetzalcoatl, numit si Kukulcan era un important zeu si erou cultural al aztecilor, al mayasilor si al altor populatii din America Centrala si de Sud. In desenele si sculpturile ceremoniale este recunoscut usor, ca un sarpe acoperit cu penaj, datorita carora este numit si Zeul sarpe cu pene.


Quetzalcoatl este cunoscut ca inventatorul cărților și a calendarului, ca cel care a dat oamenilor prețiosul porumb, dar și ca un simbol al morții și al învierii. El era și stăpânul preoților azteci, iar numele lui era folosit drept titlu pentru marele preot.

Colierul este inchinat civilizatiei aztece.

Materiale necesare:
- Piele naturala (cazaturi de diverse culori)
- Sarma cu memorie
- O piatra pe post de cap al sarpelui
- Adeziv




Mod de lucru:
Pornim de la o schita cu ceea ce ne dorim sa confectionam: Ceea ce doresc sa iasa e un fel de sarpe cu coada ca de paun:


Desenam pe o bucata de piele baza colierului.  Desenez o forma ovala (cat palma), cu o prelungire lunga de 40 cm (cat sa inconjoare baza gatului) si lata de 3 cm.




Baza colierului trebuie lipita astfel incat sa obtinem un tub. Rulam laturile prelungirii decupate anterior si le lipim avand grija sa obtinem un tub prin care sa putem trece mai tarziu sarma cu memorie (puteti sa va ajutati de un betigas pentru a fi siguri ca nu lipiti ceea ce nu trebuie):




Aceasta este baza colierului:


Urmatorul pas este sa desenam si sa decupam 'solzii' sau 'penele'. Ii desenam fara sablon, in forma de picatura, mari cam cat unghia degetului mare:


Dupa care ii decupam (folosim ce culori dorim, pentru a obtine in model mai colorat sau mai putin colorat):



Acum incepem sa lipim solzisorii. Incepem de la dreapta spre stanga, de sus in jos. Le lipim cu o picatura de adeziv (Adeziv E6000, Picatura etc). Le vom lipi exact cum am pune tiglele pe o casa:




Respectam modelul:


Cand ajungem in partea de sus a cozii de paun vom lipi solzii circular in jurul bazei (trei-patru solzi pe rand, in functie de cat de mari ati decupat solzii)


Continuam asa pana ajungem la capat. Partea cea mai grea a trecut deja.



Pe un capat al sarmei cu memorie facem o bucla dubla mai maricica ( sa aiba macar 4mm diametru) care sa nu permita pietrei sa alunece:


Acum va trebui sa trecem celalalt capat al sarmei cu memorie prin tubul de piele. Pentru a nu se agata capatul faceti o mica bucla. Dupa ce ati scos capatul sarmei prin capatul tubului, taiati bucla facuta anterior si faceti un mic carlig.


Cu ajutorul acestui carlig se va inchide colierul. Carligul va fi agatat in bucla de langa piatra-capul sarpelui. Ideal ar fi ca aceasta piatra sa fie lipita de capatul tubului de piele cu o picatura de adeziv.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.