Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 3 noiembrie 2011

Cum sa faci bijuterii din sarma – Carte pentru incepatori

Cum sa faci bijuterii din sarma – Carte pentru incepatori
Recenzie carte



Titlu
Wire Jewelry - Visual Quick Tips
Autor
Chris Franchetti Michaels
224 pagini color
Limba engleza
Cumpara aici: Books Express: se gaseste in Romania la pretul de 69.64 lei



Daca doriti sa incepeti sa lucrati cu sarma pentru a confectiona bijuterii, cartea aceasta este un bun punct de pornire. Este bine structurata, conceputa special pentru incepatori (poate fi insa de mare ajutor si pentru intermediari si chiar pentru avansati deoarece contine niste diagrame foarte folositoare) si contine multe fotografii explicite.

Cartea contine sapte capitole si un appendix, fiecare capitol tratand in mod succint cate o parte a problemei iar apendixul fiind o colectie de diagrame, tabele de masuratori sau convertoare foarte utile.

Capitolul 1 – Sarma pentru confectionarea bijuteriilor
Acest capitol contine o tipologie a tipurilor de sarma folosite in bijuterit si o descriere a metalelor cele mai comune din care se confectioneaza sarma. Se face apoi o prezentare pe scurt a formelor (sectiunilor) sub care se vinde sarma (rotunda, patrata etc), a marimii sarmei (grosimii – gauge in engleza); se vorbeste despre tratamentele aplicate sarmei, a felului cum sa intareste sarma (wire temper) si se incheie cu sfaturi pentru ingrijirea si pastrarea sarmei in conditii optime.

Capitolul 2 – Unelte folosite in lucrul cu sarma
Inainte de a incepe sa lucrati cu sarma veti avea nevoie de cateva unelte absolut necesare. In acest sens, Capitolul 2 va ajuta sa le alegeti pe cele mai potrivite. Pregatiti-va sa cititi despre clesti de taiat sau de rasucit, clesti pentru bucle sau clesti cu falci de nylon, ciocane, nicovale, ferestraie, diferite mandrele sau pile. Veti gasi de asemenea prezentarea unor dispozitive pentru lucrul cu sarma, cum ar fi wire jig-ul, unealta pin vice, sau masina de rasucit manuala. In final va sunt prezentate uneltele de masurat sarma.

Capitolul 3 – Siguranta, depozitare si organizare
Un capitol foarte scurt care va ofera cateva sfaturi despre cum sa va protejati atunci cand lucrati cu sarma, despre modul optim de depozitare si organizare a materialelor si uneltelor.

Capitolul 4 – Tehnici de baza in lucrul cu sarma
Prezentarea foarte explicita si ilustrata cu fotografii color a tehnicilor de baza in lucrul cu sarma: confectionarea zalelor, confetionarea acelor cu cap, a acelor cu bucla, a drop-urilor cu margeluta, a elementelor de legatura (link) cu margelute, a tortitelor pentru cercei si a inchizatorilor.

Capitolul 5 – Tehnici avansate in lucrul cu sarma
Dupa ce in capitolul precedent am invatat tehnicile esentiale in lucrul cu sarma, Capitolul 5 ne ofera cateva tehnici avansate: prinderea unei briolete in sarma, rasucirea sarmei, infasurarea sarmei (coiling), confectionarea unui pandantiv din sarma si margele, confectionarea unei bratari tip catusa, infasurarea margelelor pe o rama din sarma, confectionarea unui inel, prinderea de margele in tehnica herringbone si alte tipuri de inchizatori.

Capitolul 6 – Lantisoare din sarma
In acest capitol ni se prezinta diverse modelitati de confectionare a unui lantisor din sarma. Vom invata sa facem: lant din zale duble, lant din link-uri rasucite duble, lant din carlige in forma de ‘s’, lant cu spirale duble (egyptian link) si in final un lant din zale in stil bizantin.

Capitolul 7 – Folosirea dispozitivului Wire Jig
Intregul capitol este dedicat lucrului cu dispozitivul Wire Jig (se gaseste de cumparat si in Romania): tehnici esentiale, constructia de conectoare, spacere si tortite pentru cercei. In final, cateva modele de conectoare mai complicate.

Appendix
Un ultim capitol foarte folositor ce contine diagrame si tabele: tabel cu masurile pentru sarma (gauge) americane, cu marimea exacta, notatie si in milimetri + informatii referitoare la cum se folosesc diferitele grosimi de sarma; tabel cu necesarul de sarma pentru tehnica coiling referitor la anumite masuri de sarma; diagrama cu masurile pentru zalele folosite in imbinarea de tip bizantin, convertor intre inch si milimetri. Tot aici veti gasi modalitati de oxidare a sarmei, precum si modalitatea de finisare si dare de luciu.




2 comentarii:

copilarim spunea...

foarte interesanta cartea!!

FB Ronnie spunea...

E perfecta pentru incepatorii cu sarma.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.