Recomandari

 • Love's Locked Secrets

  Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

 • Steampunk Attitude

  Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

 • Golden Summer of Egypt

  Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

 • Time of the Lizard

  Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

 • Time Voyager

  Bratara cu ceas in stil steampunk.

 • Alchemy

  Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

 • Broken Wings

  Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

miercuri, 17 noiembrie 2010

Insemnari - Cum folosim Tutorialele?

Cum folosim tutorialele?

Cand eram chiar la inceput cu bijuteritul nu o data mi s-a intamplat sa urmaresc vreun tutorial despre confectionarea bijuteriilor si sa fiu frustrata de faptul ca eu nu am (sau nu stiu de unde sa cumpar) accesoriile prezentate acolo sau uneltele folosite la lucru. Acest sentiment de frustrare era destul de suparator, de multe ori facandu-ma sa renunt la a incerca sa folosesc invataturile din tutorial pe motivul ca "oricum nu am materialele necesare".

Mai tarziu insa mi-am dat seama ca nu trebuie sa am exact materialele in tutorial, nici chiar uneltele. Sigur, unele unelte de baza nu pot lipsi (cum sunt clestii), dar putem face un inel si fara a avea un "ring mandrel" de exemplu. Ba chiar mai mult, acest fapt imi da posibilitatea sa improvizez, sa inovez. Astfel piesa pe care o construiesc este mult mai mult potrivita personalitatii mele. Daca, in schimb, am folosi exact aceleasi materiale si unelte nu am realiza decat o "copie" a originalului prezentat in tutorial. Si, in acelasi timp, nu ne-am dezvolta capacitatea de a inova.

Sigur, depinde si de tutorial. Daca acesta prezinta o tehnica (de exemplu o imbinare de zale sau un "pas" de lucru cu margelele de nisip) pe care trebuie sa o stapanim pentru a putea realiza o bijuterie, acolo nu avem prea mult loc pentru improvizatie. Insa daca tutorialul prezinta realizarea unei bijuterii intregi, a unei bijuterii intr-un anumit stil (cum sunt tutorialele mele despre steampunk), acolo "doar cerul e limita". Putem sa folosim tutorialul doar ca idee de ce se poate face, nu ca model de reprodus, astfel asigurandu-ne ca bijuteria noastra va fi 100% originala.

Daca vom privi lucrurile astfel nu vom mai simti frustrarea de a nu avea acces la unele materiale vazute intr-un tutorial. Oricum, traind in Romania, pe salarii romanesti, nu vom avea poate niciodata acces la uneltele si materialele prezentate pe site-urile externe. Improvizand si inovand vom realiza bijuterii originale si care reflecta mult mai bine propria noastra personalitate.

Primul articol din seria "Insemnari": Perfectiunea in Handmade.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.