Recomandari

 • Love's Locked Secrets

  Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

 • Steampunk Attitude

  Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

 • Golden Summer of Egypt

  Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

 • Time of the Lizard

  Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

 • Time Voyager

  Bratara cu ceas in stil steampunk.

 • Alchemy

  Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

 • Broken Wings

  Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 11 noiembrie 2010

Insemnari - Perfectiunea in handmade

Perfectiunea in Handmade

Atunci cand realizez o bijuterie artizanala trebuie sa imi repet mereu in minte ca nu exista perfectiune. Eu fiind mai perfectionista de felul meu am tendinta de a face-desface-reface o piesa pana cand iese "perfecta" - adica o bucla perfect rotunda, o spirala perfect identica cu alta etc. 

Dar perfectiunea in handmade nu inseamna ca toate buclele sa fie perfect rotunde si de exact acelasi diametru, masurat in microni. Nu! Perfectiunea in handmade inseamna "altceva". E inovatie, e simt, e dragostea pe care o pui in confectionarea oricarui lucrusor. Perfectiunea e atunci cand te uiti la o piesa si stii ca e gata, ca nu mai ai adauga sau scoate nimic. Perfectiunea e atunci cand deja o piesa isi spune povestea in fata ochilor tai. Perfectiunea e atunci cand iubesti fiecare creatie si ai o strangere de inima stiind ca va trebui, poate, sa te desparti de ea.

Nu suntem masini, nu suntem robotei programati sa realizeze doua piese identice ca marime, aspect, greutate etc. Frumusetea artizanatului e data mai ales de faptul ca fiecare piesa e unica si ireproductibila in felul ei. Poti realiza intr-o oarecare masura o "copie" a unui obiect, insa aceasta nu va fi niciodata la fel ca originalul. Handmade-ul nu va fi niciodata ca productia de serie, unde reproducerea e cheia succesului. In artizanat vorbim de calitate nu de cantitate, de aceea perfectiunea in handmade nu va putea fi masurata nicicand prin calcule geometrice sau aritmetice.

2 comentarii:

Andra - Bijoux De Mon Ange spunea...

Felicitari!

FB Ronnie spunea...

Multumesc, Andra.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.