Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

joi, 10 noiembrie 2011

Bijuteriile etnice - Tutorial colier din piele si lemn

Din seria Bijuterii etnice, astazi va invit sa confectionam impreuna un colier de inspiratie etno - din lemn si piele naturala. Colierul este numit 'Toamna indiana' - 'Indian Autumn' deoarece m-am inspirat din motive indiene atunci cand am lucrat colierul.


Materiale necesare:
Piele naturala - 2 nuante de maro
Margele-discuri din lemn
Capse - Ocheti de 5mm
Margele de lemn
Inchizatoare toggle
Ace cu bucla - bronz antichizat


Mod de lucru:

Putem incepe de la o schema desenata sumar pe hartie. Important este sa avem schitat in minte ceea ce dorim sa construim si sa ne pregatim materialele necesare.

Avem asadar nevoie de un obiect central-medalion, margele din lemn si margele de piele. Doresc sa dau un aspect de colier indian, de aceea m-am hotarat asupra acestei schite:

Incepem prin a confectiona margelele de piele - opt la numar, cate patru din fiecare nuanta de piele. Sunt foarte simplu de confectionat si de efect. Mai intai decupam cercuri cu diametrul de 2cm. Pentru 8 margele decupam 16 cercuri.

 Dupa ce le-am decupat le gaurim la mijloc cu ajutorul unui preducel (gaura trebuie sa fie potrivita pentru capsele-ocheti, adica 5mm).
Fiecare cerculet va trebui apoi crestat pe margini cu ajutorul foarfecelor. Aveti grija sa nu crestati foarte adanc si sa faceti crestaturi cat mai egale pe toata suprafata cerculetelor


Luam apoi cercurile doua cate doua, le potrivim spate la spate, aliniem gaurile si le prindem cu capse. Pregatim cate o capsa-ochet pentru fiecare margica.
Plasam capsa-ochet in gaurile cercurilor si le strangem bine cu ajutorul clestelui-capsator:


Asta e: margelutele sunt gata:

Trecem mai departe la confectionarea piesei centrale a colierului. Pentru asta avem nevoie de trei cercuri de piele inchisa la culoare, doua cercuri de 2-3 cm diametru si unul de 6 cm diametru si un cerculet de culoare deschisa, de 4-5 cm diametru.

Facem gauri cu ajutorul preducelului si prindem cercurile de piele doua cate doua cu ajutorul capselor-ochet. Pentru siguranta puteti adauga si putin adeziv care sa lipeasca cercurile laolalta.


Mai departe vom confectiona pana (sau frunza) care atarna la medalion. Desenam pe pielea deschisa la culoare doua forme ca de frunza si decupam modelele. Le prindem laolalta intocmai precum margelutele confectionate anterior, cu ajutorul unei capse-ochet.

Aceasta frunza (sau pana) o vom cresta pe margini cu ajutorul foarfecelor, pentru a-i da un aspect mai natural.






Mai avem de confectionat doar elementul de legatura care va lega baza colierului de piesa centrala. Acesta este format dintr-un simplu semicerc din piele inchisa la culoare si un cerc mai mic din piele deschisa la culoare - pentru decor. Le vom prinde laolalta cu aceleasi capse-ocheti.


Idel ar fi ca semicercul de piele folosit sa fie dintr-o piele mai dura pentru a nu se deforma. Daca nu aveti piele mai groasa folositi eventual doua semicercuri suprapuse. Le gauriti apoi la cele doua colturi si jos la mijloc, dupa care asamblati medalionul


Adaugati margelute-discuri de lemn si prindeti-la impreuna folosind ace cu bucla antichizate

Baza colierului confectionati-o adaugand margele de lemn langa cele din piele confectionate anterior. Designul il stabiliti voi, in functie de preferinte.


 








La sfarsit mai legati doar inchizatoarea tip toggle si colierul dumneavoastra de inspiratie etnica este gata.


Felicitari. Spor la margelit:




Din seria Bijuterii Etnice cititi si:
Primul episod - Introducere in tema
Al doilea episod - Interviul cu Kiti - designer de bijuterii

11 comentarii:

dia spunea...

excelent tutorial! doar ca eu nu-mi schitez niciodata creatiile, am imaginea in minte, nu si pe hartie...cred ca metoda asta ar fi de ajutor!

FB Ronnie spunea...

Mie imi vin tot timpul idei de proiecte, chiar si cand sunt la serviciu si ca sa nu pierd ideea schitez adesea proiectul pe hartie.

Gogoshica spunea...

Foarte util tutorialul :) desi nu stilul meu :) imi place tare mult colierul :)

PS: FB Ronnie am pus poze mai mari la bratara daca vrei sa o mai vezi :)
Weekend placut :)

Masaj erotic Craiova spunea...

desi nu stilul meu :) imi place tare mult colierul :)

FB Ronnie spunea...

Multumesc frumos.

Anonim spunea...

Esti o adevarata profesionista! FELICITARI ! Te urmaresc mereu cu drag.
Unde se gasesc acei ocheti si capsatorul?

FB Ronnie spunea...

Multumesc frumos. Capsatorul si ochetii i-am cumparat de la Praktiker Arad. Am vazut mai apoi si la Bricostore. Erau la set, ochetii erau de mai multe culori. Se mai gasesc si la mercerii.

Anonim spunea...

Multumesc, te pupa oxy.

Roxana spunea...

E foarte frumos colierul! Felicitari!

rochii de nunta spunea...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.