Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

miercuri, 10 noiembrie 2010

Tutorial bratara "Stone Flower"

Pentru astazi va propun un tutorial de realizare a unei bratari foarte simple dar foarte sic: bratara "Stone Flower"


Materiale si unelte necesare:

O bucata dintr-o curea de piele (la mine e o bucata ramasa de la proiectul "Alchemy")
Un nasture mare metalic cu aspect vintage
Dantela colorata din organza (o fasie mai groasa sau doua mai subtiri)
Charm-Drop-suri felurite (4 bucati)
Ace cu cap
Cleste cu "nas" rotund
Adeziv
Surubelnita pentru gaurit pielea
Ac si ata
Cutter foarte bine ascutit, cu varf subtire pentru decupat
Doua spacere metalice mari pe post de inchizatoare


Mod de lucru:

Bucata de piele care este baza bratarii trebuie masurata dupa mana, astfel incat sa nu fie nici prea lunga nici prea scurta (intre 15 si 18 cm de obicei). Se masoara unde este mijlocul curelei si se face o gaura cat sa intre piciorusul de la nasture:


Pentru a vedea unde sae dau gauri pentru charm-drops-uri se pun provizoriu spacerele-inchizatoare si floarea centrala (se poate masura si cu liniarul, dar mie imi place sa o fac "ochiometric")


Dupa ce se dau gaurile se trece prin fiecare gaura cate un ac cu cap, se pun charm-drops-urile, se taie acul la 7 mm de curea si se face o bucla astfel incat sa fixam bine charm-ul. Dupa ce am fixat bine charm-urile ciocanim usor cu un ciocan nemetalic buclele tocmai facute, astfel incat sa intre putin mai atanc in bucata de piele.

 
 
 
 

Iata cum arata bratara provizorie:


Acum fixam inchizatorile. Pentru acest proiect am improvizat sistemul de inchidere din niste spacere metalice mari si un carlig solid in forma de '8'. Pentru infrumusetare am adaugat si un spacer in forma de rotita dintata care sa stea la mijlocul inchizatorii.


Inchizatoarea am prins-o in felul urmator: am facut o gaura in piele prin care am prins un cap cu ac:


Am prins pe el spacerul micut (rotita dintata) si am indoit acul trecandu-l inapoi printr-o alta gaura facuta in bucata de piele.

 

Am facut o noua gaura in piele, am scos varful acului si l-am trecut prin gaura spacerului mare, apoi l-am scos din nou pe spate, unde am facut o spirala pentru a nu permite acului sa iasa, fixand astfel inchizatoare in mod solid.

 
 

Iata rezultatul:


Carligul in forma de "8" l-am prins pe un capat al inchizatorii si l-am strans bine pentru a nu cadea afara, capatul celalalt urmand sa fie prins pe bucata opusa a inchizatorii: simplu si dragut.

 

Baza bratarii fiind gata se trece la partea pe care se prinde dantela din organza. Se masoara si  se taie o bucata dintr-o piele mai subtire, cu lungimea si latimea o idee mai mica decat baza bratarii.

 

Se iau cele doua fasii de dantela si se fixeaza la capatul bucatii de piele, cu capetele usor indoite spre interior. (Mai inainte de a incepe sa coasem dantela se parleste cu o bricheta capatul dantelei astfel incat sa nu se destrame).

Pentru a iesi mai ok fasiile de dantela trebuie sa fie mai lungi decat bucata de piele pe care le coasem, pentru a le putea ondula dandu-le un aspect mai frumos (lungimea ideala ar fi lungimea bucatii de piele + jumatate).Coasem bucatile de dantela una de alta si de bucata de piele in acelasi timp, avand grija sa ondulam dantela astfel incat sa retinem materialul dantelei pe parcurs. La sfarsit capetele dantelei trebuie sa fie egale cu capetele bucatii de piele pe care le coasem, dantela avand acel aspect "valurit".

 
 

Urmatorul pas este fixarea nasturelui pe cele doua bucati ale bratarii. Punem laolalta baza bratarii si danteluta si coasem nasturele trecandu-l prin gaura facuta anterior in bucata de piele neagra. Bucata de piele pe care e prinsa dantela avem grija sa o punem cu fata in sus la bratara-baza, altfel nu le vom putea lipi.


Se pune un strat subtire si uniform de adeziv pe ambele bucati (bratara-baza si bratara cu dantela) si se preseaza laolalta atat cat este necesa sa se lipeasca foarte bine (conform instructiunilor de pe eticheta adezivului folosit - eu folosesc Bison Universal Hobby).


Lasam bratara laoparte pana suntem siguri ca s-a lipit cum trebuie. Putem, eventual, sa o prindem intr-o menghina micuta sa o lasam la uscat.

Iata rezultatul final: o bratara cu aspect vintage, din piele, organza si elemente metalice argintii, gata de purtat la o tinuta preferata.

 
 
 

Sper ca acest tutorial sa va fie de folos! Spor la "Margelit"!

6 comentarii:

Lipo spunea...

Bratara este dementiala, iar tutorialul de milioane. Felicitari si multumiri :)

FB Ronnie spunea...

Mersi pentru aprecieri, Lipo.

dabitza spunea...

frumooooos! multumesc :)

FB Ronnie spunea...

Mersi, Dabitza.

mireille bijoux spunea...

Felicitari , super tare tutorialul , chiar doream sa fac o astfel de bratara , iar tu mi-ai dat idei mai multe.Mii de pupici...

FB Ronnie spunea...

Mireille, ma bucur ca ti-a fost de folos. Sunt curioasa ce biju vei face.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.