Recomandari

  • Love's Locked Secrets

    Set format din colier si cercei, cu aspect antichizat, ce se apropie de stilul victorian dar are in acelasi timp si accente de steampunk.

  • Steampunk Attitude

    Intreg setul "Steampunk Attitude" are ca tema timpul.

  • Golden Summer of Egypt

    Acest set e "ca o calatorie pe Nil, pe un vas cu aburi! - Curat Jules Verne"!

  • Time of the Lizard

    Set apartinand stilului "steampunk", confectionat din piese antichizate rosii, format din cercei si colier.

  • Time Voyager

    Bratara cu ceas in stil steampunk.

  • Alchemy

    Set in stilul steampunk format din colier, cercei, bratara si inel

  • Broken Wings

    Bratara in stil steampunk "Broken Wings" din piele naturala

FB Ronnie - Handmade

Lumea plina de culoare si stralucire a bijuteriilor este o lume speciala, o lume plina de frumusete, de mister, si - mai ales - plina de semnificatii. In interiorul acestei lumi un loc aparte il ocupa bijuteriile artizanale. Pentru ca acestea sunt unicat, avand fiecare o poveste speciala, pentru ca ele reprezinta in cea mai mare masura personalitatea celui care le creeaza, pentru ca au o viata proprie si pentru ca pot spune povestea lor celui care le admira.
Acesta este crezul care sta la baza blogului
FB Ronnie - Handmade

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Tutorial inel din sarma "Green Fairy"


Va invit astazi sa incercati sa construiti un inel simplu, din sarma, cu o "piatra" din sticla de murano. Pentru a face ceva asemanator inelului "Green Fairy" din fotografia alaturata aveti nevoie  doar de sarma de 0,4 mm, o margea plata mai mare, si un cleste "round nose".

Eu am folosit sarma de cupru si o margea patrata din sticla de murano verde, dar puteti face orice combinatie de culori doriti.

Mod de lucru:

Din rola de sarma taiati trei bucati egale de cate 12 cm. 



Potriviti toate bucatile de sarma laolalta si  dati-le o forma rotunda (puteti sa va folositi de un ring mandrel, daca aveti, sau daca nu, de un maner oarecare)

 

Treceti apoi capetele din sarma prin gaura margelei, din ambele parti deodata, pana ies capetele pe cealalta parte.

 

Nu va speriati daca se deformeaza putin sarma de la forma rotunda data anterior - vom repara acest aspect mai tarziu. Impartiti cele trei capete in felul urmator: una spre satnga pietrei, una spre dreapta si una la mijoc. Capatul din mijloc rasuciti-l strans in jurul sarmelor care formeaza baza inelului. Piliti usor capatul pentru a nu zgaria pielea.


Cu capetele de sarma ramase veti modela cate o mica spirala de o parte si de alta a pietrei inelului:

 
 

Procedati la fel si pentru celalalt capat al inelului:


Dupa ce am terminat ambele capete ale inelului taiem o bucata din aceeasi rola de sarma, cu o lungime de 20-25 cm. Aceasta o vom folosi pentru a o infasura in jurul bazei inelului, pentru a-i da forma si  totodata pentru a o intari astfel incat sa nu se indoaie cand punem inelul pe deget sau cand il scoatem de pe deget.

Vom incepe dintr-un capat al pietrei. Lasam neinfasurat un capat de 2 cm din care vom face ulterior o spirala. Incepem sa rasucim sarma in jurul bazei inelului, sir langa sir, pentru a-i da un aspect mai frumos. Pe parcursul infasurarii sarmei corectam usor baza inelului, astfel incat sa nu fie indoit si sa aiba o forma rotunda perfecta.

 
 

Cand am ajuns la capatul opus strangem bine sarma astfel incat sa nu se desfaca si pilim capatul pentru a nu zgaria pielea. Din cei 2 centimetri de sarma ramasi la celalalt capat vom modela o spirala pe care o vom aranja peste piatra inelului.


Inelul este gata. Felicitari.

 

5 comentarii:

ZumiElla spunea...

minunat inelusul ca de altfel tot ce faci tu

FB Ronnie spunea...

Ohohohohohooooo !!!!

Bine ai revenit printre utilizatorii de calculator. Sa inteleg ca te simti mai bine? Sper ca da.

Enchainted spunea...

Super şi ăsta micu`!!

FB Ronnie spunea...

Multumesc, Ioana.

Anonim spunea...

Very pretty. Thank you for sharing the tutiral.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FB Ronnie - Handmade Design by Insight © 2009. Textele si fotografiile de pe acest blog pot fi preluate doar cu acordul in scris al autorului si cu precizarea obligatorie a sursei.